Ќе се укинува плаќањето по учинок на лекарите

by fokus

На предлог на Министерството за здравство, на денешната владина седница е донесена одлука до Собранието на РМ да биде доставен Предлог-закон за изменување и дополнување на Законот за здравствената заштита, во кој, меѓу другото, се укинува принципот на плаќање по учинок на здравствените работници.

Основната плата и делот за успешност ќе се утврдува согласно колективниот договор, како создавање услови за обезбедување здравствени работници во јавните здравствени установи преку преземање од приватните здравствени установи.

Поврзани новости