Ќе се гради велодром во Градски парк

by fokus

Во Градски парк, во близина на Институтот за сточарство, ќе се гради велосипедски полигон, или велодром, кој ќе биде донација на Стопанска Банка Ад Скопје. Донацијата е во вредност од 1.537.000 денари.

Донацијата е во рамки на проектот „Вози право, вози одговорно“. Како што велат од Град Скопје, велосипедскиот оплигон ќе биде за јавна и слободна употреба, односно ќе биде на располагање за употреба на сите љубители на велосипедизмот.

 

Поврзани новости