Казни од 430 евра за демонстранти на Шарената револуција

by fokus

Драконски казни за шарање на улици и тротоари, продолжуваат да им се изрекуваат на демонстранти од Шарената револуција.

Овојпат, казнети се тројца демонстранти од Штип кои ќе треба да платат по 430 евра .

Ова на тројцата им било соопштено по информативните разговори на кои беа повикани синоќа во полициската станица во Штип.

– Казните се преголеми и немаме намера да ги плаќаме – рече Горан Трајков, неформалниот лидер на штипската „Шарена револуција” и додава дека правдата ќе ја бараат на суд.

Поврзани новости