Катица Јанева е специјален обвинител

by Фокус

Катица Јанева, актуелна обвинителка од Гевгелија е новиот Специјален Обвинител. Ова име било договорено во раните утрински часови, откако претходно било договорено обвинителот да се избере со специјален закон, сам да си ги бира тимот и соработниците.

Јанева не е познато име во широката јавноста, но е доволно афирмирана во фелата. Иако многумина очекуваа дека за СО ќе дојде некое звучно име, сепак тоа не се случи.

Јанева ќе има тешка задача, да истражува и покренува обвиненија во случајот прислушување и случајот ПУЧ.

 

Поврзани новости