Колумни

 • ДАГАУ

  by Fokus
  by Fokus

  Сево ова го разлутило премиерот до тој степен да викал, удирал по маса, ама ги довел во…

 • Зошто и по цели 75 години на создавање кадри по македонски јазик од страна на Катедрата за…

 • Каде е началникот?

  by Fokus
  by Fokus

  Јасно беше дека се додека началникот е во мермерната палата, нема враќање на власт. Тука е монструозноста…

 • Вакцини

  by Fokus
  by Fokus

  По силната „стручна јавност“, експертски посветена на проблемот со вакцините (Астра Зенека не ги бива, тие се…

 • Збор ми е, двор ми е

  by fokus
  by fokus

  Кои бре, сваровски судии, кога по четири години на власт и довчерашните пофалби и расцутување на пупките…

 •   Зошто е важен овој настан и неговото целосно расчистување. Прво, зашто монструмот е на слобода и…

 • Корупцијо, go away!

  by Fokus
  by Fokus

  Не е, бре луѓе, нормално кражбите, незаслужените вработувања, неправедните казнувања и изманипулираните судења да бидат нормална состојба! Не…

 • Слобода

  by fokus
  by fokus

  Ропството е болест. Ако се привикнеш на него, ти станува редовна и прифатлива судбина. Само ако жестоко…

 • Расформи

  by Fokus
  by Fokus

  Дури и да се разрешат политичките слуги во тоги, тоа нѐ доведува до следното прашање: Кој ќе…

 •     Доаѓа хирург на местото градоначалник и троши две години од мандатот за да научи основни…

 • Фурнаџиска лопата

  by Fokus
  by Fokus

  Безкомпромисна европеизација на Балканот, означува проширување на НАТО и ЕУ и потиснување на руското и кинеско влијание…

 • Доналд Груевски

  by Fokus
  by Fokus

  Иако изгуби, несомнено е дека Трамп е мега–популарен. Седумдесет и три–четири милиони гласачи не се шега, и…

 • Роди бабо дете

  by Fokus
  by Fokus

  Едноставно господинот Мицкоски е „баба“, пензионер на политичката сцена и не може да го роди тоа дете.…