Почетна ИСТРАЖУВАЧКОТО НОВИНАРСТВО ЧУВАР НА ДЕМОКРАТИЈАТА И ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА

ИСТРАЖУВАЧКОТО НОВИНАРСТВО ЧУВАР НА ДЕМОКРАТИЈАТА И ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА

Му ја укинале социјалната помош, зашто имал пари да си го...

На почетокот од 2015 година, над 1.600 граѓани го изгубиле правото на парична социјална помош, бидејќи преку брз трансфер на пари, од свои роднини...

Судот ги штити граничните полицајци кои ги дискриминираат Ромите

Соочени со суровоста на граничните полицајци кои ги малтретираат при излезот од Македонија, десетици Роми се обиделе правдата да ја истераат на суд. Похрабрите...

Најнови вести

НАЈПОПУЛАРНИ