Со кои песни треба да слават политичарите?

За дочекот на Новата Година, ќе се играат чочеци и ќе се пеат песни секаде каде што ќе се соберат весели луѓе. Но, ако во иста просторија се соберат сите наши политичари, со кои песни ќе си посакуваат среќа во новата 2014-та? Можеби со овие:

Брендирани политичари

Одамна знаеме дека имаме политичари кои се сметаат за бренд кај нас. Кога навистина би се брендирале, како би изгледале нивните логоа? Можеби вака:

Геј Дедо Мраз

Новата Година полека иде, леле леле шо убаво ќе биде, старата година тажна ќе ојде, Дедо Мраз во портокалово облечен ќе дојде.

Како се решаваат проблемите низ светот

Во разни земји, на проблемите им се пристапува различно и во согласност со менталитетот на народот се доаѓа до решението. Така е секаде, а така е и кај нас.

Како го гледаат Саше Политико

Контроверзниот новинар и поранешен тв- водител Саше Ивановски деновиве се најде во центарот на вниманието на јавноста, после неговиот фантастичен настап во Собранието. Па еве како го гледаат популарниот Саше Политико некои од неговите поддржувачи и критичари.

Ако се случи наезда на глувци

Замислете дека во нашата земја во овие зимски месеци или некаде напролет се појави наезда на глувци. Како би реагирале нашите партии, медиуми, аналитичари и други јавни личности? Можеби вака:

Шест погледи врз Македонија

Македонија е прекрасна земја, но секој може да ја види поинаку, во зависност од неговата гледна точка. Па еве како некои ја гледаат Македонија.

Дали ние знаеме дека тие ништо не знаат?

Низ историјата бројни мислители кажале мудри изреки кои и во нашево време би имале смисла, секако малку прилагодени на актуелниве ни прилики. А кој друг подобро би ги „прилагодил“ мудростите – ако не нашите премудри политичари.

Девет погледи на Груевски

Секој политичар може да се гледа од различни точки на гледање, па еве како на актуелниот ни премиер, Никола Груевски, гледаат неговите пријатели и непријатели.

Шест погледи на Заев

Секој политичар може да се гледа од различни точки на гледање, па еве како на лидерот на македонската опозиција, Зоран Заев, гледаат неговите пријатели и непријатели.

Да се создаваше Југославија сега…

Пред точно 71 години, во босанскиот град Јајце се собраа битните фаци на тогашното Антифашистичко движење (АВНОЈ) и ја создадоа социјалистичка Југославија. Но, на тоа заседание, поради тоа што „заглавиле во снегот на патот кон Босна“ не учестувале и претставници на македонскиот народ.

Најнови вести

НАЈПОПУЛАРНИ