Касапов: Талески веднаш да си поднесе оставка

by Фокус 10:09
10:09

Советникот на ЛДП-Битола, Александар Касапов побара оставка од градоначалникот на Битола Владимир Талески, поради неговата вмешаност во аферата Транспортер. Истовремено е побарано и битолскиот огранок на ВМРО-ДПМНЕ да се огради од Талески, во спротивно ќе се смета дека истото го поддржува и и е соучениск во неговото работење.

Специјалното обвинителство го товари градоначалникот на Битола Владимир Талески дека заедно со општинскиот претседател на Комисијата за јавни набавки и група превозници ги местеле тендерите за превоз на ученици со што општина Битола го плаќала најскапиот превоз во светот.

- Advertisements -

За градоначалникот Талески, против кого не може да се отвори кривична постапка бидејќи е аболициран од Претседателот, СЈО бара конфискација на имотот, за кој се смета дека е стекнат преку ваквите дејствија.

Талески ги негира злоупотребите за кои го товари СЈО, а од Иванво побара да ја повлече аболицијата за него.

Поврзани новости