Каракачанов: Македонија не треба да влезе во НАТО со ваков менталитет

by fokus

Скопје да престане да ја фалсификува историјата, Македонија не треба да влезе во НАТО со ваков менталитет, е новиот напад од бугарскиот вицепремиер и министер за одбрана Красимир Каракачанов, откако вчера на фејсбук напиша дека нема да дозволи протнување на македонскиот јазик како официјален во ЕУ и НАТО.

-Од бугарска страна има желба да се прават компромиси, што според мене е недозволиво, а од македонска стана има желба да се оспорува, да се извртува, да се инститира на формулации кои немаат врска со иториската вистина, изјави Каракачанов.

Каракачанов притоа вели дека во Скопје треба да се смени однесувањето, а Македонија не требало да влезе во НАТО со овој менталитет.

Поврзани новости