Калина Старделова-Гривчева е нов претседател на Лекарската комора

by Fokus 16:19
16:19

Доктор Калина Старделова-Гривчева е нов претседател на Лекарската комора, која во наредните четири години ќе предводи околу 7.000 лекари.

Од вкупно 64 делегати, 40 гласале за Старделова, додека 24 за нејзината противничка Ленче Нелоска, досегашен потпретседател на Комората.

- Advertisements -

Старделова е доктор на скопската Клиниката за гастоенхепатологија, а беше и еден од предводниците на штрајкот на лекарите, кои повеќе од 50 дена протестираа против плаќањето по успешност.

И.М.

Фото: НоваТВ

 

Поврзани новости