Како изгледаат белите дробови на човек кој 30 години пушел по една кутија цигари дневно?

by Fokus 20:19
20:19
Пациент од Кина пред да почине сакал да ги донира своите органи, но хирурзите констатирале дека тоа не е можно.
Тие ги снимиле органите на пациентот, а неговите бели дробови биле потполно црни поради константното пушење на цигари 30 години, по една кутија во денот.
„Кога го отворивме, сфативме дека тие органи не можеме да ги искористиме. Би било непрактично да кажеме дека не сакаме да ги прифатиме белите дробови на сите пушачи кои донираат органи, но постојат јасни стандарди“, истакна доктор Чен.

Поврзани новости