Кадиров е во кома, тврди Украинската тајна служба

by Фокус

Здравствената состојба на шефот на чеченската држава Рамзан Кадиров во последните денови значително се влошила, соопшти Украинската тајна служба.

Како што пренесуваат странските и украинските медиуми, претставникот на тајните служби на Киев, Андриј Јусов изјави дека здравствената состојба на шефот на чеченската држава во последните денови значително се влошила.

Како што се наведува, влошувањето на неговата здравствена состојба не е последица на некаква повреда, туку веројатно веќе постоечки болести.

Поврзани новости