Јункер доаѓа во посета на земјите од Западен Балкан

by fokus

Претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер ќе ги посети земјите од Западен Балкан од 25 февруари до 1 март.

Како што пренесува МИА, посетата на претседателот на Западен Балкан е најавена уште минатата година.

По посетата на комесарот за проширување на Европска унија Јоханес Хан, кој вчера беше во Србија, а денеска во Црна Гора, во земјите од Западен Балкан доаѓа и Јункер. Неговата посета се толкува како дел од напорите на ЕУ за промоција и поддршка на процесот на евроинтеграција на земјите од Западен Балкан.

Поврзани новости