ЈСП денеска плаќа 100 денари литар нафта плус 18% ДДВ

by fokus

ЈСП денеска плаќа 100 денари литар нафта плус 18% ДДВ или 118 денари/литар, објави претседателот на градската организација на СДСМ во Град Скопје, Васко Кичевски.

– Во моментов еден литар нафта чини 84,5 денари, а дневната потрошувачка на нафта на ЈСП е помеѓу 25 и 28 тони. За да станат работите појасни, ЈСП дневно прави загуби од 1 000 000 денари или месечно 500000 евра. Е па извинете ама со вакво крадење сигурно ќе го банкротирате градот, напиша Кичевски.

Поврзани новости