Јовески: „Бомбите“ нема да бидат докази за истрагите на СЈО, но тоа не се однесува за „Рекет“

by fokus 15:49
15:49

Јавното обвинителство не може да го заснова обвинението на незаконски прислушувани материјали, оваа одредба од предложениот законот за јавно обивнителство се однесува на истрагите преземени од СЈО, но не и за другите предмети како на пример „Рекет“ објаснува за Телма државниот обвинител Љубомир Јовески.

Што ќе биде со Талир 1 и Талир 2 кои се поднесени по рокот о1 јули 2017 а се против вмро дпмне и нејзини функционери Јовески вели не сака сега да коментира за конкретни предмети пред да биде донесен зкаонот. Тоа што ќе биде изгласано тоа и ќе почитуваат вели републичио обвинител.

За Јовески добар е и предлогот шефот на организиран криминал да се бира на непосредни избори од сите обвинителите, но за да се направат измени за избор на неговиот наследник односно за државниот обвинител јовески вели мора да се интервенира во Уставот. Не ги дели ставовите на експерите кои критикуваа дека местото на доказите не им е в овој закаон туку дека тоа се регулира со ЗКП.

- Advertising -

Поврзани новости