Јорго Огненовски избран за претседател на партијата Демократи

by fokus 18:12
18:12

Јорго Огненовски денеска е избран за претседател на новата политичка партија, Демократи, а Жаклина Трајковска за генерален секретар. Огненовски е познат македонски каратист, кој голем дел од животот го поминал во Америка. 

Членови на Централниот комитет на Демократи, партија која ветува дека ќе промовира исклучиво граѓански концепт, се  ипроф.д-р Катерина Тодороска, Славко Манговски, Изет Зејнеловиќ, Лилјана Жежовска Ангелеска.

- Advertisements -

Поврзани новости