Јолевски: Чекаме опрема за биометриска регистрација на бегалците

by Фокус 16:35
16:35

Опрема за биометриска регистрација на бегалците деновиве треба да биде поставена на јужната граница, вели министерот за одбрана Зоран Јолевски.

– Ние веќе сме во разговори со одредени земји членки на ЕУ јас знам за една пратка која многу брзо, треба да пристигне во РМ со опрема за земање на биометриски податоци. Дури мислам дека ќе биде следниве ден-два – рече Јолевски.

- Advertisements -

Поврзани новости