Јанкулоска: Јас мислам дека убиството на Нешковски сакал да го скрие тој што не го евидентирал настанот, а требало

by fokus

Поранешната министерка за внатрешни работи, Гордана Јанкулоска во вечерашното гостување на 1ТВ рече дека „бомбата“ во која таа вели „Не можеш едно убиство да сокриеш“ е извадена од контекст, а таа мислела дека убиството на Мартин Нешковски сакал да го сокрие оној кој требало да го евидентира настанот, а тоа не го сторил.

-Јас велам дека не можеш да скриеш убиство, и тој што ќе го помисли тоа, да не се лаже. Во тој контекс го кажувам тоа. А, потоа при презентацијата на снимката тоа беше извадено од конкетс. Контекстот е дека не е можно да се скрие убиство. Мислам дека убиството сакал да го скрие тој што требал да го евидентирал тој настан, а не го евидентирал, рече Јанкулоска.

Поврзани новости