Јанчев: Имам намера да ја водам ВМРО-ДПМНЕ

by fokus

Не сум излезен од партијата, не може мене Мицкоски да ми понуди да се вратам, бидејќи имам намера јас да ја водам партијата“, ова за 1ТВ го изјави поранешниот потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ, Митко Јанчев на прашањето кое се провлекува низ јавноста – дека лидерот на партијата Христијан Мицкоски му понудил да се врати назад и да биде член на ИК.

Ова следува откако во понеделникот токму по предлог на Мицкоски, Јанчев беше исклучен заедно со Никола Тодоров и Костадин Богданов од потесното раководство на партијата заради „делување спротивно на интересите на ВМРО-ДПМНЕ

Поврзани новости