Јанакиески поднел преставка до Хелсиншкиот комитет за човекови права

by fokus
Поранешниот министер за транспорт и врски Миле Јанакиески поднел преставка до Хелсиншкиот комитет за човекови права, до Коалиција Сите за правично судење и до Македонско здружение на млади правници и повторно се жали дека не можел соодветно да ја подготви својата одбрана поради должината на судските рочишта.
Ова на денешната прес-конференција го соопшти извршната директорка на Хелсиншкиот комитет Уранија Пировска.
– Сите ќе го известиме писмено дека ние не можеме да ја менуваме мерката притвор. Не можеме да му укажуваме на судијата, ниту да менуваме било какво судско решение, информира Пировска.

Поврзани новости