Јанакиески бара вештачење на „бомбите“, се сомнева дека се сечени, лепени и монтирани

by fokus 10:44
10:44

Одбраната на екс министерот, Миле Јанакиески, на судењето за случајот Топлик, побараа да се изврши стручна анализа на бомбите, за да се утврди дали се автентични, веродостојни и целосни.

Бомбите за овој случај беа презентирани на минатото рочиште, а по советување со технички советник на одбраната, утврдиле дека постои сомнеж телефонските разговори да се менувани.

- Advertisements -

-Автентичноста е спорна бидејќи се копии, па при превземањето или нивниот трансфер се создава можност за нивна измена. Постојат специјални лабаратории кои треба да ја утврдат автентичноста, целовитоста и континуитетот, рече адвокатката Сања Алексиќ.

На денешното рочиште треба да бидат презентирани 608 докази, поднесени од СЈО.

В.В.

Поврзани новости