Јакимовски од ГРОМ со контрапротест за Уставен

by Фокус

Лидерот на ГРОМ, Стевчо Јакимовски, организира контрапротести на протестот на Граѓанската иницијатива „Ајде“ пред Уставен суд. Според него собирот што тој го организира не значел контрапротест, туку ќе имал за цел да ги поддржи институциите нормално да функционирале и да го применувале законот, односно да помогне институциите да се ослободат од партиските влијанија.

Во изминатите години јавноста е сведок дека власта преку ВМРО ДПМНЕ, преку помалите партии, граѓански здруженија и други групи постојано организира контрапротести на сите опозициски движења без разлика дали се од партија или граѓански здруженија.

Како и да е, полицијата ќе има повторно тешка задача да спречи инциденти меѓу демонстрантите и контрадемонстрантите.

 

Поврзани новости