Јакимовски: Името го изгубивме буквално по телефон

by Fokus 16:39
16:39

Нашето име буквално некој го дава по телефон и она што можам да видам и да заклучам, Република Северна Македонија дека е главната замка која што ни ја нудат и дека остануваме по националност, Македонци но, кај државјанството значи граѓанин на Република Северна Македонија, а не е македонско државјанство, рече Стевчо Јакимовски во емисијата „Алфаскоп“ на Алфа ТВ.

Тој истакна дека со промената на името, сите малцинства во Македонија ќе станат граѓани на Северна Македонија, а македонските граѓани ќе изгубат идентитет каде што од тука започнува и разнебитувањето на државата.

- Advertisements -

Со промена на името, Јакимовски рече дека Македонија се откажува и од малцинствата во другите држави.

Поврзани новости