Јакимовски и Ставрески зедно го отворија плоштадот „Делфина“

by Фокус 10:33
10:33

Соработката на Јакимовски со актуелната Влада е очекувана, бидејќи уште кон крајот на април, Јакимовски најави дека советниците од Српската напредна странка, партијата која го предложи на изборите, ќе коалицира со советничката група на ВМРО-ДПМНЕ.

Новоотворениот плоштад го доби името „Делфина“, со што се оддава признание на почесната граѓанка на општина Карпош, трикратната светска првенка во маратонско пливање, Атина Бојаџи.

- Advertisements -

Плоштадот се простира на површина од околу 5.000 метри квадратни, исполнет со зеленило и фонтана.

*фотографијата е преземена од сајтот на општина Карпош

Поврзани новости