Изложба во чест на Тоше во Скопје

by Fokus

Министерството за култура финансиски ја поддржа изложбата посветена на Тоше Проески, која вчера беше отворена во Музејот на македонската борба за самостојност во Скопје.

Изложбата е насловена „Спомен куќата на Тоше – чувар на спомените, животот и делото на најголемата македонска поп икона“, а изложени се голем број на фотографии од легендарниот музичар, негови предмети, разни награди и признанија кои ги добил во тек на животот.

Проектот е во соработка со Спомен куќата на Тоше во Крушево, и изложбата ќе биде отворена до 23 ноември.
Вики Клинчарова

Поврзани новости