Избрани нови претседатели на основните и апелационите судови

by fokus 18:27
18:27

На седница на Судскиот совет денеска беа избрани претседатели на основните судови, апелационите и за Врховниот суд.

За претседател на судот во Ресен беше избрана Емел Кранли Али, Снежана Манев е избрана за нов претседател на Основниот суд Куманово, Хацан Аасан е претседател на Основниот суд Тетово, а за дебарскиот Основен суд не беше избран претседател.

Наке Георгиев е избран за нов претседател на Апелациониот суд Штип, а Александар Камбовски едногласно беше избран за судија во битолска Апелација. За скопскиот Апелационен суд се пријавиле рекордни 73 кандидати, од кои еден не ги исполнувал условите.

Поврзани новости