ИВЗ ги отвора џамиите, ќе се почитувала физичка дистанца

by Fokus 09:52
09:52

И покрај апелите на надлежните ИВЗ да ја преиспита одлуката за отворање на џамиите поради пандемијата на коронавирус, ставот остана непроменет, со што најавија дека ќе се почитуваат мерките за физичка дистанца.

Според најавите молитвите ќе се вршат на одредени места за да се задржи потребното растојание, а верниците ќе можат да се молат и во дворовите на џамиите.

Поврзани новости