Иванов: Кризата трае предолго

by Фокус 18:03
18:03

Претседателот на државата, Ѓорѓе Иванов, денеска упати повик до политичките партии што побрзо да постигнат договор за да се надмине кризата.

-За жал, како одминува времето и како се пробиваат роковите и не се исполнуваат преземените обврски, ни се усложнува состојбата. Предолго трае оваа криза во државата и навистина секој треба да биде одговорен и да ја сноси својата одговорност, затоа што решенијата се одлoжуваат. Уште еднаш ги повикувам сите вклучени во целиот овој процес, да постапуваат онака како што се договориле, изјави Иванов.

- Advertisements -

Тој рече дека обврска на партиските лидери е да го почитуваат она што го договориле, но и да ги запазуваат роковите кои тие ги поставија со Договорот од Пржино.

Поврзани новости