Иутекредит со поголема рочност и намалена стапка на вкупни трошоци на сите кредити

by Fokus 12:14
12:14

Водејќи се по слоганот “Најбрзо и најкомфорно”, ИутеКредит во континуитет ги следи потребите на своите корисници со цел да им овозможи најдобро корисничко искуство и можност за брза реализација на сите финансиски потреби. Со новите промени во условите на кеш кредитите, корисниците ќе можат да подигнат кредит на подолг рок, со намалени трошоци и во било кое време, 24/7.

Продолжен период на отплата за кеш кредити

Од овој месец кеш кредитите за сите нови и постоечки клиенти на ИутеКредитсе со подолг рок на отплата.

- Advertisements -

Новите клиенти отсега ќе можат да аплициратаат за износ до 30 000 денари со рок на отплата до 12 месеци, наместо досегашните 10 месеци.

Постоечките корисници од друга страна,  до 70 000 денари и износот да го вратите со продолжен рок од 18 месеци, наместо 15 месеци.

Дополнително за износи до 100 000 денарирокот на отплата едо 2 години, односно 24 месеци, иако претходно максималниот рок за отплата на кеш кредит беше 21 месец.

Намалени трошоци за кредит

Покрај продолжувањето на рочноста, ИутеКредит втор пат годинава јанамалуваСтапкатанавкупнитрошоци (СВТ) наситекредитиза 1,25% процентнипоени.

Намалувањето на СВТ вклучува пониска каматна стапка, провизија и административни трошоци и се однесува на сите кредитни производи (кеш, наменски и автомобилски кредити).

При аплицирањенема дополнителни и скриени трошоци, така што корисниците може јасно и транспарентно да ги видат сите информации за кредитот за кој аплицираат.

Пристап до пари 24/7

Со новата ИутеКредит Mastercard картичка клиентите може да аплицираат за кредит 24/7 и да ги добијат потребните средства веднаш од било каде, во било кое време. Картичката може да се користи на сите Mastercard терминали за плаќање,  за подигање готовина од било кој банкомат или за онлајн плаќање.

Сите заинтересирани корисници може да направат калкулација на кредитиниот калкулатор на веб страната www.iutecredit.mkи да аплицираат за потребните средства само со лична картаonline, на телефонскиот број 13 333 или во една од експозитурите на ИутеКредит.

Поврзани новости