Истекува рокот за пријавување на спорни гласачи

by Фокус 10:17
10:17

Денеска истекува рокот за пријавување во Државната изборна комисија на граѓаните со спорни записи во Избирачкиот список.

Имињата на спорните гласачи беа објавени на 26-ти јули и тие имаа рок од 25 дена да се запишат на списокот на гласачи, а пријавувањето се врши електронски преку специјална апликација на веб страницата на ДИК или лично во подрачните единици на ДИК и во кацелариите на Управата за водење матични книги.

Објавени беа имињата на 39.502 гласачи кои се сметаа за спорни во Избирачкиот список, а заклучно со вчера се пријавиле вкупно 6.984 граѓани.

 

Поврзани новости