Исплатени 3,2 милјарди денари за обесштетување на клиенти од „Еуростандард банка“

by fokus 15:45
15:45

До денеска се исплатени вкупно 3,2 милјарди денари за обесштетување на депонентите од „Еуростандард банка“ која е во стечај.

Од Фондот за осигурување на депозити информираа дека тоа е близу 77 проценти од вкупните средства упатени до четирите банки преку кои се врши исплатата на обесштетувањето.

- Advertisements -

До денес се исплатени и близу 10 милиони денари по основ на обесштетување на наследници на депоненти на „Еуростандард банка”.

– Обесштетувањето на наследниците според наследни решенија исто така се одвива непречено и исплатата на истите се врши директно преку Фондот за осигурување на депозити. Наследниците ја доставуваат целокупната документација по електронски пат до Фондот, по што Фондот изготвува потврди за обесштетување на депоненти и врши директна исплата на наследниците од сметката на Фондот, се наведува во соопштението од Фондот.

Поврзани новости