Инспекторите на УНЕСКО ги испитуваат влијанијата на владините проекти на Галичица

by fokus 21:06
21:06

Мониторингот на Охрид од страна на експертите од Унеско започна денеска со „чешлање“ на документацијата за владините проекти на Галичица меѓу кои изградбата на магистралниот пат А3 Охрид- Свети Наум, ски центар и изградбата на туристичко развојни зони „Љубаништа”,„Отешево” и „Стење”.

Тричлената комисија изврши увид и во досега спроведените активности,влијанието од нив, како и контрола на транспарентноста на службите во делот на тоа колку изминатиот период биле  испочитувани препораките на Унеско.

Експертите не дадоа изјава за медиумите, а забелешките ќе ги достават  по завршување на мисијата, после 14ти овој месец.

 

Поврзани новости