Индустриското производство порасна за 1, 7 отсто

by Фокус 11:27
11:27

Индустриското производство за осум месеци од годинава бележи раст од 1,7 отсто, во споредба со истиот период лани, објави Државниот завод за статистика.

Раст од 10, 3 отсто има во секторот снабдување со електрична енергија и гас, а преработувачката индустрија има раст од 1,3 отсто.

- Advertisements -

Пад на индустриското производство за 1,1 отсто бележи рударството.

Во август во споредба со истиот месец лани, Заводот за статистика регистрирал раст на индустриското производство за 12, 7 отсто.

Поврзани новости