Имаме политичари кои од голтари, излегуваат милионери, вели Мицкоски

by fokus

Политиките на СДСМ се катастрофални. Неколку кризи се позади нас и моментално живееме во услови на криза. Во претходната ковид криза последни бевме по добивањето на вакцини. Се сеќаваме и на пожарите летото во Македонија каде молевме низ цела Европа да дојат луѓе да ни помогнат бидејќи властите СДСМ и ДУИ, но и градоначалниците на СДСМ во тие општини не беа способни да се справат со огнената стихија.

Сега гледаме и со енергетската криза, можам да заклучам дека и тука покажаа некадарност и неспособност која е најголема во Европа, изјави претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски за антикризниот пакет мерки во вредност од 400 милиони евра.

Запрашан, дали има пари во буџетот за да се реализираат антикризните економски мерки, за кои ВМРО-ДПМНЕ бара да бидат поопфатни, односно поголем број граѓани да добијат државна финансиска помош, Мицкоски посочи дека, пари има ако не се краде од страна на функционерите на власта.

-Сме го кажале тоа, има пари ако не се краде, а бидејќи се пљачкаат граѓаните, се пљачка буџетот, пари нема, нормално. Доколку не се пљачка, доколку не се краде, пари ќе има. Еве и ова ново задолжување што го најавуваат од 600 милиони евра, тоа ќе бидат повторно покривање на непродуктивните трошоци. Сега да не ги редам, сме ги соопштиле тие како партија на прес конференции кои се министерства имаат непродуктивни трошоци. Доколку тие непродуктивни трошоци, тие непродуктивни трошења, односно таа пљачка и тој криминал се прекине, односно не се случи, тогаш пари ќе има, истакна Мицкоски.

Тој порача дека во државава имаме политичари што голтари влегуваат во политика, а излегуваат милионери и милијардери, кои после тоа отвораат дури и фондации.

Поврзани новости