Илјадници граѓани се собираат пред Владата

by Фокус

Илјадници граѓани во моментот се упатуваат кон Владата, каде што треба да започне собирот организиран под мотото „Граѓаните за Македонија, доаѓаме“, организиран од граѓански здруженија, невладини организации и политички партии, меѓу кои и најголемата опозициска партија, Социјалдемократски сојуз.

На протестниот собир пред владата на Република Македонија се очекуваат десетици илјади граѓани од цела Македонија. Лидерот на СДСМ Зоран Заев повика на мирен и ненасилен протест се до оставка на владата.

vlada1 vlada2

vlada3

vlada5

 

Поврзани новости