Или консензуален шеф на државата или Ахмети по јубилеен 973 пат ќе излезе од Владата

by lali

Нов ултиматум од лидерот на ДУИ до коалицискиот партнер Никола Груевски: или ќе има консунзуелен претседател или ја напуштаме владата по јубилеен 973 пат. Се очекува и оваа закана, како и сите претходни, да го натера Груевски да размисли добро дали треба уште некој тендер да се пушти кон интегративците за мир во куќа.

Во претходните 972 пати ДУИ ги реализираше заканите и излезе од Владата и просто е неверојатно како оваа Влада се уште опстојува.

Поврзани новости