Игор Џамбазов апелира: Македонијо, прибери се!

by Fokus

Македонскиот шоумен Игор Џамбазов заедно со својот долгогодишен пријател Сашо Пижевски, голем дел од слободното време го користат во Маврово и неговите прекрасни убавини.

Но, не е се така сјајно, особено во селото Тресонче, кое е 22 километри оддалечено од Дебар. Тажна слика остава некогашното училиште „Димитар Влахов“, во кое според тамошните жители, во минатото имало 60 ученици, а сега нема ниту еден ученик а училишната зграда се распаѓа а хаотична е сликата од внатрешниот дел на образовниот обејкт.

Џамбазов преку видео порака на Фејсбук прикажа во каква катастрофална состојба се наоѓа некогашното училиште.

ВДАХНОВЕНИОТ: Некогашното училиште во село Тресонче…

Publiée par MAJKA TI I TATKO TI sur Jeudi 4 octobre 2018

Фејсбук видео – Мајка ти и татко ти

Поврзани новости