Ибраимовски до Рангелова: Дали знаете колку убиства се случија за време на вашето владеење?

by Fokus 13:47
13:47

Пратеникот од Партијата за целосна еманципција на Ромите, Самка Ибраимовски, кои се во коалиција со СДСМ ги праша пратениците на ВМРО-ДПМНЕ дали знаеле колку убиства се случиле за време на нивното владеење.

„Како може да се загрижите за Ромите после десетгодишно владеење, во кое бувално ништо не направивте. Се однесувате како со години да сте во опозиција. Во делот на пензиите вие го укинавте усогласувањето, ние го вративме – истакна Ибраимовски.

- Advertisements -

Пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ, Даниела Рангелова повторно се појави на собраинската говорница и пушти порака во која тврди дека социјалците се жалеле дека Мила Царовска ги заборавила сите вестувања што ги дала.

Поврзани новости