И ти што викаш, ГДОМ со контрапротестот во Скопје ја постигна целта, ќе има избори на 5ти јуни?

by lali 14:30
14:30

Мало потсетување на оставката на Груевски, за која тој самиот рече дека ќе важи 100 дена пред избори:

“Утре до претседателот на Собранието ќе го испратам моето писмо со оставка од функцијата претседател на Владата на Македонија која ќе биде ефективна сто дена пред одржувањето на изборите, кога и да бидат тие“ – рече Никола Груевски, во обраќањето кон јавноста на 14 јануари 2016.

Избори ќе нема, а Груевски ќе си продолжи да не е премиер. Е ова е БЕТОН решение, нели?!