И Слободан Милошевиќ покажа заби, ама му ги скршија, вели Ангелов

by Fokus

И Слободан Милошевиќ покажа заби, ама му ги скршија, кажа директорот на Центарот за управување со кризи (ЦУК), Стојанче Ангелов вечерва во Само вистина на Канал 5 за состојбата во 2001 година во Македонија и за тоа кој победил.

Ангелов верува дека денес бројот на Албанци кои би сакале да се војуваат е мал.

Според него, правата кои Албанците ги добија во земјава со конфликтот, ќе ги добиеја по мирен пат по извесно време.

Поврзани новости