И денеска продолжува состанокот на историската комисија со Бугарија

by Fokus 08:44
08:44

Продолжува 13. состанок на Заедничката мултидисциплинарна експертска комисија за историски и образовни прашања помеѓу Северна Македонија и Бугарија, кој започна вчера и се одржува онлајн. Како што јавува МИА, историчарите разговараат за учебниците за седмо одделение и ликот и делото на Гоце Делчев.

Комисијата претходно се состана кон крајот на февруари, а тогаш Министерство за надворешни работи соопшти дека на 12. средба не бил постигнат напредок во однос на дискусијата за учебниците по историја, ниту согласност за прашањата поврзани со Средниот век.

- Advertisements -

Комисијата во 2021 година се очекува да има пет состаноци.

Поврзани новости