И денеска блокиран граничниот премин Богородица

by Фокус 10:32
10:32

Таксисти и приватните автобуски превозници од општина Гевгелија и денеска го блокираат граничниот премин Богородица. Како што информираат тие, протестот е поради нивиот револт што уште не се вклучени во превозот на мигрантите од Прифатниот транзитен центар Гевгелија кон Табановце.

Граничкиот премин ќе биде блокиран два часа, од 10 часот до 12 часот. Претседателствата на двете здруженија истакнаа дека и наредните денови ќе продолжат секој ден со двочасовна блокада.

- Advertisements -

Поврзани новости