И АРМ се распоредува на границата кај Гевгелија

by Фокус 10:38
10:38

Во текот на денешниот ден и припадниците на армијата ќе бидат поставени на граничната линија со Грција, информираат од Генералштабот. Од таму известуваат дека Претседателот Ѓорге Иванов го потпишал указот за ангажирање на армијата, која е испратена за да биде поддршка на полицијата во спречувањето на влезот на нови поголеми групи на мигранти во земјава.

– Луѓе и техника веќе се испратени, во моментов се воспоставуваат врски и се прави координација со полицијата и во текот на денот ќе бидат поставени на позициите – велат од АРМ.

- Advertisements -

 

Поврзани новости