И ако има само еден спорен гласач, Чичаковски нема да го потпише Избирачкиот список

by Фокус 17:11
17:11

По петчасовна седница, Државната изборна комисија едогласно го усвои Извештајот за досегашната административна и теренска вкрстена проверка на спорните гласачи. Сепак, од ДИК не кажаа до кога ќе трае проверката на Списокот, одосно дали има или нема услови услови за парламентарни избори на 5 јуни.

Претседателот на ДИК, Александар Чичаковски, увери дека ако остане и само еден спорен гласач, тој да нема да го потпише Избирачкиот список и побара сите институции да соработуваат.

- Advertisements -

Членовите на Државната изборна комисија имаат спротивставени ставови во однос на тоа дали ќе се стигне навреме да се направи прочистувањето за да има избори на 5 јуни.

Поврзани новости