Хуманитарен базар за поддршка на СОС Детското село

by fokus 09:38
09:38

Предновогодишен хуманитарен базар на рачно изработени рециклирани предмети на кој ќе се собираат средства за СОС Детското село Македонија, ќе се одржи денеска во Веро Центарот во Скопје.

Предметите ги изработија деца од градинките низ Македонија во изминатите три месеци.

- Advertisements -

На базарот, организиран во рамки на Проектот „Собираме и ре-креираме со Бимилк“, треба да присуствуваат и министерката за труд и социјална политика Мила Царовска и националниот директор на СОС Детско село Македонија, Јулијана Накова-Гапо.

Проектот има цел и да ја поттикне и хуманоста кај децата бидејќи на крајот предметите ќе бидат изложени на овој хуманитарен базар, а собраните средства ќе бидат донирани за СОС Детското село Македонија.

Поврзани новости