Хрватска најави помош за Македонија и мигрантите

by Фокус 10:05
10:05

Хрватскиот министер за надворешни работи Весна Пусиќ порача дека Македонија има потреба од помош поради бегалски бран.

– На Македонија и бегалците, кои се наоѓаат во пограничната зона меѓу Грција и Македонија, треба да се помогне и Хрватска ќе го стори тоа – рече Пусиќ.

- Advertisements -

Поврзани новости