Хоспитализирани се 105 заразени од Ковид-19

by fokus

Сто и пет заболени од Ковид-19 се хоспитализирани во Скопје и во другите градови, информираат за МИА од Министерството за здравство.

Најголем број хоспитализирани има во Клиничката болница во Тетово – 32, а потоа следат Универзитетската клиника за инфективни болести и фебрилни состојби во Скопје – 20, Општата болница во Гостивар – 20 и Општата болница во Куманово – 10.

Во болницата во Струмица има седум пациенти со Ковид-19, во болницата во Прилеп шест, во Битола и Штип по четири пациенти, и по еден во болниците во Велес и во Струга.

Поврзани новости