Хорарците од собранието се упатуваат накај владата

by Фокус

По протестот пред собранието, хонорарците и граѓаните што ги поддржуваат се упатуваат накај владата, од каде, пак, ќе заминат на скопскиот универзитет УКИМ за да им се придружат на студентите, кои таму прогласија автономна зона.

Додека маршираат, протестанците извикуваат „Социјална правда, „Нема правда, нема мир“, и истовремено ја пејат „Паѓа влада“.

Постојано солидарност им изкажуваат случајни минувачи.

Protest 3

Поврзани новости