Хасипи: Неуспешниот пуч против Ердоган е надворешно сценарио

by Фокус

Првиот човек на Демократската партија на Турција, Кенан Хасипи, смета дека несупешниот пуч е обид за насилно симнување на власта според сценарио смислено од надворешен фактор.

– Kраткотраен застој во однос на економијата е сосема очекуван, но ваквото брзо разрешување на ситуацијата нема битно да влјиае на македонско-турските односи – вели Хасипи.

Инаку, припадници на турското малцинство во Македонија веќе два дена преку мирни собири пред амбасадата во Скопје ја изразуваат својата солидарност со владата и турскиот народ.

Поврзани новости