Хан: Важно е новата влада да биде на широка основа

by fokus

Нема време за губење, потебно е итно формирање влада, а важно е новата влада да биде на широка основа, изјави еврокомесарот Јоханес Хан на завршната прес конференција по министерскиот состанок за енергетика.

-Немав претходно никакви состаноци, ова попладне сум тука да ги ислушамставовите на  политичките лидери во земјата кои имаат постигнато многу од Пржинскиот договор. Изборите не се крај на процесот, сега следен чекор е формирање влада, изјави Хан.

Колку е поголемо мнозинството во парламентот толку подобро, одговорноста е на политичарите, заклучи еврокомесарот.

Поврзани новости